GUIDE TILL DITT KÖP AV BILDELAR

Detta är en guide till köp av bildelar, det är svårt att veta vad man ska handla med ett stort utbud av tillverkare på marknaden.

Här förklarar vi hur du bör tänka när du handlar dina bildelar.

BILDELAR HOS BYTBILDEL.SE


OE (Original Equipment)

Är i grunden den ursprungliga bildelen som användes av biltillverkaren på bilen när den lämnade fabriken. Den reservdelen har gjorts enligt avtal med en OEM-leverantör (se definition nedan), som SKF, Bosch, Mann, Hella eller eller annan OEM-leverantör, för installation på den nya bilen. En OE reservdel kommer i biltillverkarens förpackningar med deras logotyp, till exempel Volvo, Mercedes, BMW men det är alltså inte alltid som denna reservdel är tillverkad av dem utan i många fall av en OEM leverantör.

Det som skiljer sig är alltså inte kvaliteten utan priset, köper du en OEM tillverkad reservdel får du samma reservdel som av bilmärkesbutiken men i OEM tillverkarens förpackning och till ett lägre pris. 


OEM (Original Equipment Manufacturer)

Hänvisar till den bildel som tillverkas av ett OEM företag som SKF, Bosch, Mann, Hella och andra under direktiv från biltillverkaren, såsom Audi, VW, eller annan billeverantör. Denna bildel görs sedan tillgänglig för försäljning av OEM-tillverkare, men i denna tillverkares förpackningar. Biltillverkarens artikelnummer och logotyp tas bort för att förhindra brott mot upphovsrätten. Alltså är OEM samma bildel som installerades ursprungligen (OE) och är likvärdig med denna.

På Bytbildel.se erbjuder vi majoriteten av de större OEM tillverkarnas produkter men till ett lägre pris än hos märkeshandeln. 


Eftermarknad

Är bildelar som görs av någon annan än OE eller OEM-tillverkaren. Här har kvaliteten en högre variation än hos OEM tillverkarna. Priserna är oftast lägre än hos OEM leverantörerna men kvaliteten är inte utvärderad på samma sätt då det oftast är mindre bolag som tillverkar dessa bildelar. Med det sagt kan man inte säga att alla eftermarknadsdelar är sämre än OEM, oftast byter du faktiskt reservdel på din bil som är OEM och inte klarat upp till kraven eftersom de gått sönder i förtid. Självklart tar även OEM tillverkarna mer betalt i och med att de har välkända varumärken och du kommer billigare undan med en eftermarknadsreservdel. 

På Bytbildel.se har vi enbart reservdelar från etablerade eftermarknadsleverantörer och arbetar kontinuerligt med att utvärdera dessa.

Om du bestämmer dig för att byta bil helt istället sälja bilen till Vi köper din bil som lämnar snabba prisbesked direkt på sin site.